ВИЖ! за мен

След женския март, списанието Виж! решиха да посветят април на мъжете, които не са такива само по физиологични белези, ами и по ментални такива. Радвам се, че избраха мен за един от тези “добри примери”, мислещи извън рамката. А в рамката на броя делих страници с артиста Ясен Згуровски, Димитър Йовчев от laika.bg и писателя Стефан Икога. Ето и цялото интервю на Мая Стефанова:

Той е пътешественик за завиждане, романтик, страстен читател, активист, парти машина, изряден домакин, а в работното си време и мениджър проекти към фондация Credo Bonum, както и мениджър мобилни апликации към “Софарма”. Едно от актуалните му занимания е петото юбилейно издание на една от рядко смислените акции “Книги за смет”, която тази година ще достигне до 10 града. Сред другите неща в графика му са мобилната апликация „Здрави”, фондация GLAS, както и търсенето на вдъхновяващи, активни хора над 70 години, които да се превърнат в героите на второто издание на „Форум Дълголетие” през есента на 2017 г. В по-личен и неработен план – учи испански и се опитва да не бърза.

Трите предмета, които автоматично могат да бъдат залепени до паспортната му снимка, според него са:

Микрофон – но не защото пея, а защото ми се налага да го ползвам на публични събития, свързани с работата ми и тези моменти винаги са преплетени с вълнение от кулминацията на даден проект, който представяме, или финал на добре свършена работа. А и защото хората ме чуват по-добре;

Куфар – защото пътешествията са в ДНК-то ми. След години усъвършенстване мога да събера багаж за 15 минути. Но най-приятното усещане всъщност е да пътуваш без багаж, неземно леко е.

Книга – чета много от малък, напоследък и на kindle. Ако попадна на необитаем остров, бих искал пълен с книги до последния мегабайт kindle и соларно зарядно. Не ме питайте за любима книга, защото са стотици.”

Смята, че съвременният мъж може да бъде описан с “брада, груминг продукти, смартфон, куче, колело, екип за спорт”, както и че градът и гората са вечните му ловни полета.

Според Симеон, темите, които вълнуват мъжете в новото столетие, би трябвало да са като Космосът – необятни. “Не съм съгласен с показния мачизъм и приравняването на жените до предмети, които искаме да притежаваме. Мисля, че все повече мъже се вълнуват по-малко от колите и много повече от звездите, недостижимото, мечтите, които само преди десетилетия са изглеждали небивалици, а днес са по-близко до реалността от всякога. Жените вечно ще бъдат в умовете на другата половина, но мисля, че и при нежния пол важи същото уравнение. Като се замисля, май всички ние се интересуваме най-вече от себе си това кой ще застане до нас. Така че темата за вътрешния космос винаги ще ни вълнува”.

Относно стандартните реплики: “Клишето, че се впечатляваме от външния вид, е все така истина. Сексът на първа среща също е клише, но привличането го налага. Да си кавалер не бива да става клише, но като че ли мъжете губят все повече по отношение на любезността. А думата „галантен” направо е стара градска песен. Страхът от силни жени ми се струва също изконно погрешен.”

Струва му се също така, че междуполовите войни са сякаш по-стари и от религиозните. “Мъжете отдавна са окупирали историята, все едно няма място за жените в нея. Ето ви и пример – в София няма нито един паметник, посветен на реална жена от историята ни. А такива има десетки. Историята е мъжка територия, но е крайно време тя да бъде пренаписана. Време е да започнат да се появяват паметници на жени.” А ако все пак трябва да излъчи победител в хипотетична война между половете? “Ако някой спечели, животът ще свърши. Нека продължаваме с битките, те ни теглят напред.”

В сучай, че една сутрин се събуди жена за един ден, ще го прекара по същия начин, по който и като мъж, НО “задължително ще се опитам да достигна множествен оргазъм, защото на нас тази привилегия ни е отнета.”

Пътешественик за завиждане, активист, страстен читател, парти машина, изряден домакин, а в работното си време и директор на фондация GLAS, мениджър проекти към фондация Credo Bonum, създател на мобилната апликация "Здрави", на онлайн списанието HUGE и DJbook.bg

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer