Катедралата, която расте

Много катедрали в Европа могат да спорят, която е най-красивата сред тях, но нито една не може да се похвали, че расте. Италианският артист Джилиано Маури създава близо до Бергамо, Италия, катедралата от дървета – Cattedrale Vegetale. Тя се състои от 42 колони, от които растат дървета и след смъртта на автора през 2009 г, тя е и своеобразен мемориал към работата и живота му. Разходката сред нея и гледките от „олтара” й са преживяването, което опушените от тамян стени няма никога да ви дадат. Интересно ще ми бъде да се върна там отново след 10 или 20 години, когато дърветата ще са изградили стени и дори покрив.

Дървесната катедрала се намира на 1 час път с кола от Бергамо. Удобни полети с wizzair има до там петък и неделя. За самата катедрала не се заплаща вход.

Пътешественик за завиждане, активист, страстен читател, парти машина, изряден домакин, а в работното си време и директор на фондация GLAS, мениджър проекти към фондация Credo Bonum, създател на мобилната апликация "Здрави", на онлайн списанието HUGE и DJbook.bg

Коментирай:

E-mail адресът ви няма да бъде публикуван.

Site Footer